Пореске обавезе стижу на наплату

СРБИЈА, 12.12.2022.- Средином децембра доспева највећи број пореских обавеза за овај месец. Према пореском календару, данас (12. децембар) је рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец. Такође, обвезници ПДВ система на обрасцу ПППДВ подносе пореске пријаве и плаћају ПДВ за претходни месец.

У четвртак, 15. децембра, последњи је рок у овој години да предузетници поднесу обавештења о опредељењу за исплату личне зараде у 2023. години, а сви они који се баве самосталном делатношћу имају обавезу да плате аконтацију пореза на приходе за претходни месец.

Исти датум важи за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере који би до тада требало да плате доприносе за претходни месец.

До 15. децембра је неопходно поднети пореску пријаву и платити доприносе за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва за претходни месец, а порески обвезници који плаћају аконтацију пореза на добит правних лица за претходни месец треба да регулишу ову обавезу.

Ово је рок и за плаћање обрачунате акцизе за период од 16. до краја претходног месеца, као и за подношење пријаве о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец и њено плаћање.

Извор: Политика Фото: архива

Претходни чланакПрезентација ИПАРД програма у уторак у Кули
Следећаи чланак11. Сабор фолклора у Црвенки привукао огромну пажњу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here