Уз подршку локалне самоуправе “Плава птица“ преселила Саветовалиште за рани развој у модерне просторије

КУЛА, 13.12.2022.- МНРО “Плава птица“ годинама уназад темељи свој рад не само не терапеутском деловању, већ и на неумитној подршци и емпатији који су саставни део свих деловања овог удружења. Укљученост дефектолога, логопеда и терапеута у рани развој детета једна је од делатности овог удружења. Од пре пар дана ово удружење, тачније Саветовалиште за рани развој добило је нове просторије у Кули у Улици Петра Драпшина број 110.

Марко Кошутић, директор “Плаве птице“, али и идејни творац и иницијатор многих активности које су постале саставни део деловања овог удружења истиче да је прелазак Саветовалишта у нови објекат велики бенефит како за кориснике тако и за саме запослене с обзиром да им је сада омогућен паралелни рад са више корисника, опремили су и сензорне собе за радне терапије, собу за рехабилитацију деце. Нови простор је корисницима пружио и додатну удобност и комфор. У саветовалишту се ради и неколико програма- школа за труднице, подршка патронажне сестре, помоћ при психомоторном развоју деце у најранијем узрасту. Кошутић истиче да је управо та подршка која се пружа током праћења стурчних лица у најранијем добу добро заживела и да је одзив све већи и да даје одличне резултате. Оно што је најважније јесте олакшавајућа могућност да се сва подршка и стучна помоћ пруже управо у Кули, без непотребног одласка ван општине, истиче Марко Кошутић, додајући да они као установа имају сарадњу и са секундарним установе на нивоу Покрајине.

Ове године је било око 3000 терапија које су извршене, а очекује се да се до краја тај број повећа за још око 200 терапија које ће бити спроведене управо захваљујући проширењу ових капацитета. Директор “Плаве птице“ истиче да је све ово спроведено уз подршку локалне самоуправе која препознаје значај ових услуга.

Нове просторије обишао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић,  наводи да је подршка локалне самоуправе сасвим очекиван сплет околности када је у питању рад који је синоним за емпатију, хуманост , а пре свега здравље најмлађих: “Општина Кула је прва и једина општина која финансира рад Саветовалишта за рани развој, а то не би било могуће без рада овог сјајног удружења. Ово је само један од програма који развијамо са “Плавом птицом“, а од следеће године смо поставили планове који су знатно амбициознији за све нас, а све са циљем да подржимо и помогнемо суграђанима. Никада не требамо да заборавимо на емпатију и заинтересованост за друге јер је то и основа наше политике, политике Српске напредне странке.“

Саветовалиште за рани развој ради у оквиру  МНРО “Плава птица“ као лиценцираног пружаоца услуга, и својим програмом је усмерено на подршку породици, подстицај рађања и одгајања здравог потомства, подршку у родитељству као и рехабилитацију деце са развојним тешкоћама.

Претходни чланакКОШАРКА: „Хајдук“ поражен кући од „Академика“
Следећаи чланакБожићни концерт Дома културе Руски Крстур

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here