Матеа Калмар на пријему код председника општине Кула

КУЛА, 14.12.2022. – Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, примио је у посету каратисткињу „Хајдука“, Матеу Калмар, која је освојила бронзу на недавно одржаној јуниорској Балканијади. Осим честитки, било је речи и о будућим изазовима, али и о потезима у циљу побољшања функционисања „Хајдука“, са акцентом на простор за тренирање. Матеа Калмар је истакла да је сада фокусирана на наредне изазове, а то је турнир у Словачкој. Такође, захвалила се локалној самоуправи на свесрдној подршци, како њој лично, тако и колективу у целини:

„Карате сам почела да тренирам на татин наговор. Када је о успесима реч, била сам првак Купа Србије, била сам трећа на Балканском првенству и то су неки од већих успеха. Сада имамо турнир у Словачкој и то је последње такмичење у сезони, а надам се и учешћу на Европском првенству наредне године“.

Пријему су присуствовали и представници Карате клуба „Хајдук“, Никола Гребер и Милош Данилов. Када је о функционисању самог клуба реч, Никола Гребер је истакао да је веома задовољан данашњим разговором и да сада постоји велика шанса да „Хајдук“ коначно добије своју халу, која ће се, према садашњим плановима, налазити на некадашњој локацији:

„Са локалном самоуправом имамо добру сарадњу, веома смо задовољни и надамо се да обећање у погледу решавање сале за тренирање бити испуњено. Надамо се да ћемо, после двадесетак година, добити наш дом где ћемо тренирати и где ће, сигурно бити више и деце и више успеха. Што се тиче Матее, она је ставила шлаг на торту када је у питању крај сезоне са једним озбиљним успехом где је, после пет мечева, заузела треће место на Балканијади и то је веома велики успех. Као што је она и напоменула, идемо код наших пријатеља у Словачку, тачније у Нитру, на један међународни турнир. Све у свему, ово је једна озбиљна година са озбиљним резултатима што се тиче нас. Ми смо сви презадовољни и настављамо да радимо као што смо радили и до сада.“

Председник општине Кула уручио је пригодан поклон успешној такмичарки и пожелео јој је успехе и у наредном периоду. Такође, напоменуо је да је овај резултат управо потврда озбиљног и успешног рада Карате клуба „Хајдук“:

„Клуб који је и добитник овогодишње награде као најуспешнији спортски колектив у нашој општини има једну овако успешну такмичарку. Бронза са првенства Балкана потврда је одличног рада људи у клубу и признање за читав тај рад. У разговору који смо имали овде, причали смо и о плановима за будућност, како клуба, тако и општине Кула. Оно што је битно јесте да ћемо заједно, у наредној години, радити на пројектној документацији, а потом и изградњи самога објекта за Карате клуб „Хајдук“. То је била некако и најзначајнија прича у току разговора када је реч о плановима за будући период. Буџет за спорт, генерално говорећи, је увећан и то је део наше политике, јер буџетска подршка јесте један од предуслова добрих резултата“.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакСавети за запошљавање и привреду одржали заједничку седницу
Следећаи чланакРазумевањем и емпатијом до нових радних места

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here