Одржана промоција ИПАРД 3 програма

КУЛА, 14.12.2022. – У малој сали Скупштине општине Кула одржана је промоција ИПАРД 3 програма и националних субвенција у пољопривреди за наредну годину . Нешто више о самој концепцији овог програма рекла је Јагода Кочић из консултантске куће „Project Evalution“, која је ангажована на пољу информисања и израде пројеката у оквиру ових програма:

„Можда овако, у кратким цртама, оно што је најинтересантније јесу измене које се односе на главне критеријуме и услове. Дакле, број хектара и износ бесповратних средстава који ће људи сада моћи да добију у овом ИПАРД 3 програму. Свакако, очекује нас доста неких новина кроз сам овај програм. Оно што у првом кварталу следеће године можемо да очекујемо то је Мера 1 позив, а тамо касније, током следеће године, очекујемо позив који се односи на прераду и, свакако, можда на оно што је можда и најсимпатичније јесте Мера 7, која се односи на етно туризам. Оно што је битно да напоменем да, осим етно туризма, кроз Ипард 3 програм биће финансиране и услужне делатности и очекујемо да ту буде велико интересовање“.

У оквиру Центра за компетенције у хортикултури до сада је одржано осам радионица од маја месеца. Центар за компетенције у хортикултури је пројекат из Локалне стратегије руралног развоја Локалне акционе групе „Срце Бачке“, а који је реализован уз помоћ Канцеларије за локални економски развој општине Кула. Такође, овај пројекат финансиран је од стране Аустријске развојне агенције и програма SEED Step 3.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакПојачана контрола саобраћаја током празника
Следећаи чланакУ суботу вече хорске музике у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here