Појачана контрола саобраћаја током празника

КУЛА, 14.12.2022. – Саобраћајна полиција ће током предстојећих празника појачати контроле на путевима у Србији с обзиром да је по подацима МУП, од 13. до 31. децембра прошле године у удесима широм земље погинуло 39 а повређено 1.013 особа.

Како је најављено, саобраћајна полиција ће током предстојеће акције посебно контролисати вожњу под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине, као и коришћење сигурносног појаса и прописане зимске опреме.„Такође, саобраћајна полиција ће по потреби предузимати мере на регулисању саобраћаја како би се обезбедила оптимална проточност саобраћаја, у првом реду на прилазима зимским туристичким центрима”, стоји у саопштењу министарства унутрашњих послова.

Наводи се и да у време празника расте број саобраћајних незгода у којима учествују возачи под дејством алкохола и психоактивних супстанци и да су током друге половине децембра прошле године, у 236 саобраћајних незгода учествовали возачи под дејством алкохола а у 10 удеса они који су возили били су под дејством психоактивних супстанци.

Из МУП-а су апеловали на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да „одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима”.

Извор: Politika Фото: pixabay

Претходни чланакБиће запослено скоро 3 хиљаде радника у школама
Следећаи чланакОдржана промоција ИПАРД 3 програма

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here