Одржана јавна расправа о нацрту Плана развоја АП Војводине 2023-2030. године

КУЛА, 16.12.2022. – Представљање и јавна расправа о Плану развоја АП Војводине 2023-2030. године одржана је јуче, 15.децембра 2022. године у Великој сали Скупштине Војводине. У питању је дугорочни документ развојног планирања, којим се дефинишу развојни правци и приоритетни циљеви у наредних седам година, као и мере за њихово остварење.

Предлагач Плана је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, а за координацију процеса израде документа била је задужена Развојна агенција Војводине. Израду документа подржали су пројекти Немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања ЕУ“ и „Реформа јавних финансија – Агенда 2030″, које спроводи ГИЗ у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике, а оба пројекта финансира Савезно министарство за привредну сарадњу и развој Савезне Републике Немачке, док се други пројекат спроводи уз кофинансирање Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ). У свим аспектима израде Плана АП Војводине 2023-2030 интегрисани су циљеви УН Агенде 2030, који представљају одрживи приступ развоју друштва.

У уводном делу учесницима јавне расправе обратио се председник Покрајинске владе Игор Мировић, истакавши да је реч о најважнијем планском документу Покрајине, који дефинише циљеве у свим областима друштвеног живота и механизме за њихово остваривање, као и одговорност свих којима ће примена тих механизама бити поверена:„Приоритетни циљеви овог плана и мере за њихово остваривање интегрисани су у четири развојна правца: Војводина као место непрекидног раста животног стандарда, интеркултурална Војводина, енергетски одржива, дигитална и просторно повезана Војводина, и зелена Војводина отпорна на климатске промене“, рекао је Мировић и нагласио да је „План дефинисан веома амбициозно и свеобухватно, уз ослањање на успостављене позитивне трендове, на жељу да се свим становницима Покрајине обезбеди бољи живот, али и на чињеницу да Војводина има све ресурсе – од људских до природних који су од изузетног значаја за развој“.

Јавној расправи су присуствовали покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и многи други, а испред наше општине присуствовала је начелница Општинске управе, Александра Гаговић.

Извор: РАВ Фото: РТВ

Претходни чланакЗа идућу годину 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији
Следећаи чланакУ јануару школа за труднице у Дому здравља Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here