Одржан турнир у 3-д стреличарству у Црвенки

У Спортској хали „Слободан Чиле Мишковић“ у Црвенки одржан је турнир у 3-д стреличарству. Такмичило се око педесетак такмичара из читаве Србије, а Зоран Маравић, председник Стреличарског клуба „Таргет“ из Црвенке, клуба који је уједно и организатор турнира, истакао је да овај вид стреличарства јесте задовољење урођене људске потребе за ловом, али на хуманији начин и без стварних жртава:

„3-д дисциплина је, иначе, најмодернија дисциплина стреличарства. У ствари, 3-д је симулирање лова. Ми се мало забављамо, а и такмичимо у исто време на један начин који неће повредити ниједну животињу, а ипак ћемо да задовољимо ту људску страст и потребу за ловом. Ми ћемо да гађамо у наше мете, које су од посебног материјала и у природним величинама. Узели смо баш наше животиње, са нашег поднебља, а иначе постоје и друге животиње као што су тигрови и лавови, али ми смо гледали да то буду животиње које обитавају на нашем подручју. Видели сте овде да нам фале заштите иза мета, али, срећом, имамо велику помоћ од општине Кула, редовно нам излазе у сусрет, средства добијамо и планирамо да, за следећу годину, што више заштитимо делове иза мета, да се стрелице не би губиле и да се не би оштећивале ударом о чврсте предмете. Направићемо те заштите и  то би било то што планирамо. Такође, још пар мета морамо да надокнадимо, зато што се брзо оштећују, јер су, што је нормално и очекивано, из турнира у турнир све лошијег квалитета“.

Већ поменути Стреличарски клуб“ Таргет“ нешто више од деценију и по делује у правцу очувања и унапређења ове спортске дисциплине. Један од видова успеха тог деловања јесте управо и овај турнир, који је карактерисала масовност и велика борба за што бољи пласман. Како је наш саговорник већ напоменуо, подршка од локалне самоуправе не мањка, те нема сумње да ће стреличарство, не само опстати, већ ће наставити даље да се развија на територији општине Кула.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакВременска и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакСутра у Кули седница Скупштине ОФС Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here