Почела пријава угоститеља који желе да угосте туристе са ваучерима

СРБИЈА, 21.12.2022.- Сви угоститељи који желе да угосте туристе који имају ваучере за субвенционисани смештај, од јуче могу да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера, објављено је на сајту Министарства туризма и омладине.

Поступак пријаве угоститеља, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи се преко Централног информационог система (ЦИС) у области угоститељства и туризма (Е-Туриста). Пријаву за учешће у реализацији шеме доделе ваучера корисницима, Министарству, са свог главног корисничког налога, угоститељи подносе аплицирањем кроз систем Е-туриста.

Ваучери се могу користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера. Вредност ваучера износи 5.000 динара и представља максималан износ средстава која корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја. Угоститељи се могу пријављивати током читавог периода трајања акције шеме доделе ваучера. Све додатне информације у вези са пријавом и начином реализације шеме заинтересовани могу добити на интернет страници Министарства туризма и омладине.

Извор: Танјуг Фото: архива

Претходни чланакВечерас почиње зима
Следећаи чланакНаступ на Међународном фестивалу у Темишвару

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here