Из покрајинског буџета за реконструкцију Каменице 1 више од 1,3 милијарде динара

СРБИЈА, 22.12.2022. – У Покрајинској влади потписан је уговор за извођење радова на реконструкцији објекта изграђеног 1960. године и надограђеног 1982. у комплексу института у Сремској Каменици – Каменица 1, вредан више од 1,3 милијарде динара. Реч је о вишегодишњем пројекту који ће финансирати Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АП Војводине и који ће се изводити у три фазе: спољно уређење испред главног улаза у оквиру комплекса института у Сремској Каменици, реконструкција крова и реконструкција фасаде зграде Каменице 1. „Настављамо са овим веома важним послом. Имамо пун континуитет и очекујемо завршетак радова 2024. године. Наша обавеза и одговорност јесте да издвојимо новац за ову инвестицију јер се овде лече најтежи пацијенти“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Председник је истакао да несметано и у планираним роковима тече изградња објекта Каменице 3, те да су у току и завршни радови на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у комплексу института у Сремској Каменици.

Према Мировићевим речима, протеклих година, уз подршку Владе Србије набављена је најсавременија медицинска опрема за потребе института.

Директор Института за плућне болести Војводине Илија Андријевић изјавио је да ће реализација овог пројекта унапредити и побољшати квалитет рада и услове лечења пацијената у сва три института у Сремској Каменици.

Уговор су потписали директор Института Илија Андријевић и директор извођача радова „Гат д.о.о.“ Нови Сад Дејан Слијепчевић.

Потписивању уговора присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.

Извор: РТВ Фото: Покрајинска влада

Претходни чланакУскоро креће ИПАРД 3: Подршка младима за инвестиције у соларне електране
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here