Донирана опрема Ватрогасно-спасилачкој јединици у Кули

КУЛА, 27.12.2022. – Професионална Ватрогасно-спасилачка јединица у Кули добила је вредну донацију. Наиме, Савет за безбедност саобраћаја општине Кула је, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја донирао пнеуматске маказе, хидраулични агрегат и додатна црева која иду уз ту опрему. Ова донација има вишеструки значај, посебно када се узму у обзир ситуације у којима се користе. Нешто више о самој опреми рекао је Дејан Алексић из Савета за безбедност саобраћаја општине Кула:

„Савет за безбедност саобраћаја општине Кула је, заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја, донирао одређену опрему нашем ватрогасном друштву. У питању је пнеуматске маказе за спашавање у случају саобраћајне незгоде, када дође до, нажалост, саобраћајних незгода са тежим последицама, где је неопходно да се изврши спашавање повређених. Ватрогасци раде овај део посла и хтели смо, на овај начин, да им помогнемо, тако да имају најмодернију опрему. Надам се да ће овај алат користити најређе могуће, али он јесте неопходан у свакодневном функционисању.“

Примопредаји опреме присуствовао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић. Један овакав гест потврда је бриге локалне самоуправе о суштински важним темама за безбедност грађана општине Кула. Иако су сви присутни сложни у оцени да се надају што ређој употреби ове опреме, она са собом итекако носи огроман значај и важност.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакВелика заинтересованост за електронски извод из матичне књиге рођених
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here