Teljes körű felújítás a verbász–zombori vasútvonalon

Fotó: pixabay

KÚLA, 2023.01.12. – Gyakorlatilag új vasútvonal épül Verbász és Zombor között, mivel a szaktárca teljes körű felújítást tervez, aminek befejeztével 120 kilométeres sebességgel száguldhatnak majd a szerelvények. A projektum értéke 80 millió euró.

Ez a vasútvonal rendkívül rossz állapotban van, utasközlekedés nem is folyik rajta. Hamarosan kiírjuk a versenypályázatot a tervek elkészítésére, teljesen új alsó és felső vonal épül, villamosítással együtt. Ez nemcsak a Kúla és Zombor közötti területen található ipari létesítmények érdekében fontos, hanem a lakosság szempontjából is, hiszen kényelmes, jó vasútvonalon utazhat – közölte Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési miniszter tegnap, miután Verbász község vezetőségével tárgyalt.

Tervbe vették a Zombor–Kúla–Verbász–Szenttamás–Óbecse–Törökbecse–Nagykikinda gyorsforgalmi út építését is, 185 kilométer hosszúságban. Az államfő korábbi bejelentése szerint az erről szóló szerződés aláírása az év derekára várható. A közlekedési miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, négy szakaszban építik majd a fontos közlekedési vonalat, vagyis „egyidejűleg kezdődnek a munkálatok Béregnél, Nákófalvánál (Nakovónál), valamint az autópályától Szenttamás és Verbász, illetve Kúla felé”. Vesić reméli, hogy – ha jól megszervezik a munkát és az útba eső területek kisajátításával is minden rendben halad – a jövő év tavaszán elkezdődhet az útépítés Verbász területén, Kúla irányába.

Két csomópontot terveznek – részletezte Vesić miniszter –, ami gyakorlatilag kerülőút építését jelenti Verbász körül, ahova a község ipari övezet létrehozását irányozta elő. „Ez sokat jelent a beruházók idevonzása szempontjából, ugyanakkor a közlekedési vonalakat is tehermentesíti, mert az áthaladó teherforgalom nem a község központján keresztül zajlik majd.”

Forrás: magyarszo.rs

Претходни чланакРукометаши „Црвенке“ стартовали са припремама за пролећни део сезоне
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here