Демолирана Отворена учионица у Основној школи „Петефи бригада“

КУЛА, 13.01.2023. – Немила сцена десила се првих дана 2023. године у дворишту Основне школе „Петефи бригада“. Наиме, једна од постављених бетонских галантерија у оквиру Отворене учионице ове основне школе је демолирана. Починиоци нису познати, с обзиром да овај простор није покривен видео надзором, а Драган Бублић, учитељ и помоћник директора, истакао је да је овим вандалским чином нанета штета,  како самој установи, тако и ђацима који похађају исту:

„Поломљена је бетонска галантерија која је део наше Отворене учионице, која је добијена у пројекту „Кружна економија школе“. Не знамо ко су виновници ових недела, али знамо да се десило између 2. и 3. јануара, пошто тада нисмо били у прилици да обилазимо овај део школе. Можемо само да апелујемо да се такве ствари не дешавају, пошто је ово отворени простор и немамо права да га заградимо. Капија јесте затворена преко ноћи, али се лако може прескочити, тако да апелујемо на грађанство и на омладину, пре свега, да чувамо нешто што је направљено и што се користи у паметне и добре сврхе“.

Лекција из одговорности и емпатије према друштву у целини јесу ствари које се увек и изнова уче у животу. Нека овај догађај, који не служи за понос починиоцима, буде наук како се не треба понашати и како је деструкција ништа друго до једна од највећих друштвених аномалија.

Извор: Q media

Претходни чланакПочетком фебруара у Сивцу одржава се „Чварак фест“
Следећаи чланакДиректорки Дома здравља у Земуну битнији ситан инвентар од ултразвука за труднице? Својим понашањем онемогућила ултразвучне прегледе у Земуну

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here