КУД „Иван Сењук“ и РКУД „Хавријил Костелник“ одржали Божићни концерт

Foto: KUD Ivan Senjuk

КУЛА, 13.01.2023. – Седмог дана, првог месеца текуће 2023 године на Божић – на најрадоснији хришћански празник Рождества Господа нашег Исуса Христа, у цркви светог свештеномученика Јосафата одржала се литургија коју је служио о. јеромонах Платон (Мирослав) Салак, ЧСВВ. Након литургије одржао се Божићни концерт у нешто другачијем облику, јер после дугог низа година заједно су наступили аматери и чланови Културно уметничког друштва „Иван Сењук“ и „Хавријил Костелник“ из Куле. Такође у програму су учешће узела и деца – ђаци који у основним школама „Иса Бајић“ и Петефи бригада“ похађају наставу украјински језик са елементима националне културе.

Програм су припремили Надија Воротњак – руководилац певачких група КУД „Иван Сењук“, као и Љубомир Пјекни руководилац оркестра истоименог друштва и Еуфемија Планкош уметнички руководилац певачке групе РКУД „Хавријил Костелник“. У припреми су такође учествовали и Амалија Ковач и Филип Пронек.

Кроз програм Божићног концерта прозвучале су мелодије, песме на тематику Рождества Христовог (КОЛЯДИ), рецитали и здравице. Програм је закључен заједничком песмом чланова / аматера оба културно уметничка друштва.

Како истичу председници друштава „Хавријил Костелник“ и „Иван Сењук“, Амалија Ковач и Филип Пронек. концерт је био веома успешан и јако топло примљен од стране присутних парохијана који су присуствовали литургији и концерту – што је још више употпунило радост Божића. Надамо се да ће идеја оваквих заједничких концерата наставити да живи и да ће прерасти у традицију, а такође се надамо плодној сарадњи наших друштава у будућности.

Извор: Филип Пронек

Претходни чланакВременска и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакОдржана 31. седница Општинског већа

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here