Одржана трећа седница Савета за родну равноправност

Foto: Opstina Kula

КУЛА, 13.01.2023. – У малој сали СО Кула одржана је трећа седница Савета за родну равноправност и остваривање родне равноправности  на којој су чланови Савета разматрали извештај Савета за 2022.годину, као и план рада за 2023.годину. На предлог Саше Голочорбина, спортског инспектора,  план рада за 2023.годину је допуњен активностима  развијања сарадње са спортским  организацијама, са циљем унапређења родне равноправности.

Чланови Савета су упознати са законским обавезама органа власти који имају више од 50 запослених о извештавању о остваривању родне равноправности према одредбама Закона о родној равноправности. Такође, разматран је План управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности.

Део састанка је представљао реализацију активности пројекта који је одобрен од стране Завода за равноправност полова. Члановима Савета и присутнима је подељен упитник, који се састојао од шест питања. Питања су се односила на пол, род, родну равноправност, дискриминацију, родно осетљив језик, родно осетљиву статистику и родно буџетирање. Циљ је да се уради евалуација упитника и добију резултати колики је ниво знања учесника како би се увидело које су едукације потребне за чланове Савета .

Седници је присуствовао и председник општине Кула,  Дамјан Миљанић, који је истакао неопходност постојања родне статистике, како би се активности из Локалног акционог плана спроводиле по утврђеној динамици.

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана 31. седница Општинског већа
Следећаи чланакУ поноћ почиње Нова година по јулијанском календару

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here