Почетком фебруара позиви за програме запошљавања за фирме и незапослене

Фото: НСЗ

КУЛА, 16.01.2023. – Национална служба за запошљавање (НСЗ) ће почетком фебруара расписати нови циклус јавних позива за послодавце и незапослене, изјавио је директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и додао да ће буџет НСЗ за помоћ запошљавању износити око 6,8 милијарди динара плус 900 милиона колико се очекује од локалних самоуправа.

„Ово је новац који је намењен стимулацијама фирмама, односно приватном сектору и теже запошљивим категоријама незапослених. У програме обука, запошљавања и самозапошљавања би требало да буде укључено између 20.000 и 30.000 људи“, рекао је он.

Навео је и да је програм Моја прва плата, чији је трећи циклус недавно завршен, био највише усмерен ка приватном сектору, будући да је око 90 одсто младих, који су почетком године почели са стручним оспособљавањем, завршило управо у приватном сектору.

Према његовим речима са стручним оспособљавањем је ових дана кренуло око 9.500 младих, од чега је око 75 одсто са завршеном средњом школом, а остали са факултетском дипломом.

Навео је и да је лане уз посредовање НСЗ запослено 198.000 људи са евиденције незапослених, а уз финансијску помоћ НСЗ и локалних самоуправа у програме запошљавања је укључено око 27.000 људи.

Извор: Танјуг

Претходни чланакНепромењене цене горива
Следећаи чланакNe siessünk a fejtrágyázással, ahol csak van rá lehetőség, el kell végezni a talaj elemzését

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here