У току завршни радови у новој згради Полицијске станице у Кули

Foto: Q media

КУЛА, 17.01.2023. – Завршни радови у новој згради Полицијске станице у Кули увелико су у току, а прилику да се упозна са динамиком самих радова, као и са свиме оним што је урађено, имао је председник општине Кула, Дамјан Миљанић. У разговору са начелником Полицијске станице у Кули, Жељком Војиновићем, и начелником Полицијске управе Сомбор, Јованом Рељићем, изразио задовољство свиме виђеним и истакао је да је овај објекат својеврсно обележје добре сарадње и разумевања локалне самоуправе и полиције:

„Као што сте и видели, практично је све завршено. Остали су, да кажем, неки детаљи унутар објекта и испред објекта, значи овај прилазни пут и ограда, дакле тај простор који је у функцији самог објекта, али није, да кажемо, кључан. Очекује се да у ,наредних месец дана,  буде све готово, а онда ћемо видети када ће и како полиција започети и пребацити своју делатност у ову зграду, а ми се надамо да ће то бити убрзо. Зграда је у одличном стању и надам се да ће полиција имати добре услове за рад, а да ће, такође, и грађани који овде завршавају своје различите послове везане за полицијску службу, као и административне послове везане за регистрацију аутомобила и слично, имати много боље услове него у постојећој згради. Рад служби ће бити организован слично као у Услужном центру у Општинској управи, са шалтерима и једном, потпуно комфорном, ситуацијом и за грађане и за запослене. Цела замисао је била стартно постављена тако да општина обезбеди објекат куповином, а да после полиција уреди тај простор спрам својих потреба.“

Када је реч о тренутном објекту полицијске станице, Миљанић каже да је готова пројектна документација и да ће и ту у будућности уследити конкретни радови:

„Када смо ушли у куповину ове зграде, паралелно са тим смо започели израду пројектне документације за решавање садашње зграде полиције. Пројектна документација је завршена, а у тој згради је предвиђено да буду смештене просторије библиотеке, која је дуги низ година смештена у Пионирском дому, затим да буде зграда Музичке школе, која је такође у истом објекту као и библиотека и тај објекат је у доста добром стању, али Музичка школа је негде наша централна прича везана за Исидора Бајића и заслужује једно много боље место и, на крају, музеј, где су већ предузете одређене радње за формирање музејске збирке и пројектном документацијом је предвиђен простор за музеј. Такође, у самом дворишту је предвиђена отворена позорница, која ће се користити у функцији, не само тих установа које ће се ту налазити, него и за било које друго културно дешавање“.

Извор: Q media

Претходни чланакПочетком фебруара позиви за програме запошљавања за фирме и незапослене
Следећаи чланакСПОРТ: Фудбалери и рукометаши стартовали у Сивцу, куглаши „Хајдука“ поражени

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here