Основан Одбор за информисање Мађарског националног савета

Fotó: МNT

СУБОТИЦА, 24.01.2023. – Јуче је одржана седница на коме је основан Одбор за информисање Мађарског националног савета мађарске националне мањине у Суботици, а  седницу је водила  Ливија Козма, председница тог тела, запослена у Информативно-пропагандном центру Кула.

Након представљања председника и чланова, Одбор је за потпредседницу изабрао Анету Лајко, уредника-извештача Панон РТВ из Суботице.

Између осталог на састанку било је речи о стратегији информисања и развоја медија. Представљен је нацрт стратегије развоја информисања и медија у припреми, која између осталог, обухвата и креирање стипендија за младе, као и организацију стручног усавршавања, али такође предвиђа и новчану награду за новинаре и много тога још.

– Значајан је недостатак новинара, посебно у дијаспори. Заправо, оно што је веома важно, и требало би да се  спроводи у будућности јесте то да се новинарска професија поштује и цени, јер, имајући то у виду, можда би се млади чешће опредељивали за ову професију, – рекла је након састанка Ливија Козма, председница Одбора за информисање Националног савета мађарске националне мањине.

Фото: MNT

Извор: Qmedia

Претходни чланакВременска и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакУ току издавање параметара за коришћење еАграра за пољопривреднике

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here