СПОРТ: „Хајдуци“ почели припреме, одбојкаши у пуном погону

Фото: Qmedia

KУЛА, 26.01.2023. – Прозивком играча, почеле су припреме за пролећни део сезоне Фудбалског клуба „Хајдук 1912“. Костур екипе је, мање-више, неизмењен у односу на јесењи део сезоне, с тим што су Тримановић и Абрамушић у потрази за новим клубовима. Тренер екипе „Хајдука“, Жељко Рачић, истакао је да су тренутно главни задаци наставак узлазне путање када је у питању функционисање клуба, као и очување играчког кадра, који се показао достојним у српсколигашким двобојима:

Фото: Qmedia

„Негде је дошло до малих померања, из неких и објективних и субјективних разлога, скраћен је период за припреме али потрудићемо се да максимално искористимо тај период. Било је планирано двадесет четири тренинга и шест утакмица, па ћемо можда морати да коригујемо мањи број тренинга и утакмица. Надам се да ћемо да одрадимо све по плану, а данас већ стартујемо са радом. Клуб је учинио много напора да се утаначе неки детаљи и да се направи помак, како би квалитетније почели други део сезоне. Имали смо пуно проблема у првом делу, међутим играчи су на прави начин изнели тај први део сезоне. Да не ширим причу, има ту пуно разлога који поткрепљују те чињенице, нисмо ми не знам како пласирани али кад узмемо у обзир све околности и са чиме смо се све сусретали, могу да изразим и захвалност и дивљење према нашим момцима. Сад је негде период који морамо да искористимо да посложимо ствари на један квалитетнији и виши ниво и да покушамо да задржимо гро тима који је играо у првом делу сезону и да видимо где су то позиције које морамо да појачамо пред почетак другог дела сезоне. Пролећни део сезоне је увек незгоднији и има много више проблематике у том делу, тако да морамо још квалитетније и још боље да се спремимо, да би покушали мирно да одрадимо сезону и да после дуго времена не будемо у проблему.

ОФФ: Када је о припремним утакмицама „белих“ реч, прва утакмица је на програму 4. фебруара против „Обилића“ у Змајеву, затим следе утакмице против „Сутјеске“ из Бачког Доброг Поља, „Радничког“ из Раткова, „Врбаса“ и „Кабела“, док ће генерална проба пред почетак другог дела првенства бити против „Торлака“ из Београда.

Када су у питању актуелности из света одбојке, мушка и женска екипа Одбојкашког клуба „Хајдук“ већ 9. јануара, одмах након празника, стартовала је са припремама, а о самом плану припрема нешто више су рекли тренер мушке екипе, Милорад Лазић, и тренер женске екипе, Владимир Вуковић:

„Ми смо врло рано кренули са припремама и већ негде после Божића смо стартовали. Први део је био базиран на базичној стази и кондицији, а овај други део ћемо искористити за уигравање и за технику и поправљање неких недостатака из ранијих периода. Оно што смо научили из неког претходног периода је да ниједан играч не чини тим, нити неко ко је плаћен нити неко ко није плаћен. Генерално, ми се водимо том идејом да само, ако имате добру и своју здраву базу, можете да имате добар тим. Генерално, у овом тренутку, не планирамо никакве доласке. Прошле године имали смо велике промене везане за мушку одбојку, изгубили смо апсолутно читав тим који је постојао, преокренули смо се и окренули нашој школи, свом раду и то се показало на првим утакмицама као добро решење“. – Милорад Лазић, тренер ОК „Хајдук“

„Оно што бих скренуо пажњу јесте да ми је част и привилегија да радим са овим девојкама, јер су изузетно привржене тренингу, добре су особе и, самим тим, мени је лакше да радим и обављам тренерски посао. Што се тиче играчког кадра, ми смо имали један пех на самом почетку, једна од главних играчица нам се повредила, озбиљнија повреда је у питању, реч је о Сањи Грковић. Она нам је ослонац на свакој утакмици, додуше са трибина, али и то нам значи. Добили смо једну нову девојку на позицији пријема, која је исто наше дете. То је Јелена Вујовић, тако да, са њом и са осталим девојкама,  можемо да се носимо у другом делу сезоне. Такође бих напоменуо да смо ослабљени изостанком нашег капитена, Сташе Маленице, која је из личних разлога одсутна из овог другог дела сезоне. Девојка се труди да долази на тренинге колико год може, али она нам је била капитен и ослонац екипе, тако да смо у неку руку ослабљени за њено одсуство“. -Владимир Вуковић, тренер ЖОК „Хајдук“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПожар на салашу у близини Нове Куле, причињена огромна штета
Следећаи чланакЛука Ковачевић добитник прве награде пројекта „Енергија је свуда око нас“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here