Унапређењем знања произвођача до квалитетног и безбедног производа

Foto: LAG Srce Backe

КУЛА, 29.01.2023. – Средствима добијеним од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде кроз пројекат “Унапређење система трансфера знања и развој људских потенцијала као вид локалног руралног развоја” Локална акциона група “Срце Бачке” омогућила је својим члановима са територија општина Кула и Врбас и свим заинтересованим локалним актерима да унапреде технологију, квалитет и безбедност својих производа.

Циљ пројекта је био да се кроз практичне радионице произвођачима подигне ниво знања али и да сам производ буде у складу са свим позитивно правним прописима, односно безбедан за употребу.

Укупно је реализовано три радионице и едукативна догађаја на ову тему у току 2022, израђени су каталози локалних производа и брошуре и презентација која су  доступне на званичном сајту ЛАГа.

Менаџер Локалне акционе групе “Срце Бачке” Бојан Ковач навео је да ЛАГ већ дужи временски производ врши едукације локалних актера на различите теме и то самостални и у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој општине Кула кроз Центар за компетенције у хортикултури али и са другим организацијама. “Конкретно овим пројектом циљ нам је био да наше мале произвођаче упутимо у стандарде квалитета и безбедности производа и да дугорочно повећамо проходе од продаје ових производа. Произвођачима је пружена помоћ око израде декларација око стандардизације самих производа и дати су им правни савети везани за трговину и продају, безбедност и квалитет производа” рекао је Ковач.

ЛАГ “Срце Бачке” као организација која се бави руралним развојем уз помоћ Општине Кула ће наставити да својим активностима и даље помаже малим произвођачима и ради на побољшању услова живота локалног становништва.

Извор: ЛАГ „Срце Бачке“

Претходни чланакПочиње школовање 18. генерације фудбалских судија
Следећаи чланакДве прве награде за ученике О.Ш. “Петефи бригада“ на завршној манифестацији пројекта „Енергија је свуда око нас“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here