СПОРТ: „Русин“ стартовао са припремама, лепе вести из атлетике

Фото: Qmedia

KУЛА, 30.01.2023. – Фудбалски клуб „Русин“, члан Подручне фудбалске лиге Сомбор, стартовао је са припремама за пролећни део сезоне. Окупљене играче поздравили су чланови управе, који су им пожелели добро здравље и што више голова. Када је реч о плану припрема и амбицијама клуба, тренер екипе „Русина“, Златко Сајанковић, истакао је да је веома задовољан стањем на табели након првог дела сезоне, али и очекује да његови играчи наставе са добрим партијама и током пролећног дела сезоне:

„Имамо пет недеља до почетка првенства, тако да се спремамо пуним интензитетом до тада. Тренираћемо сваки дан и већ следеће недеље имамо прву пријатељску утакмицу, против „Куле“ овде у Руском Крстуру, затим ћемо одмерити снаге са екипом „БСК“ из Бачког Брестовца. Такође, имамо заказану утакмицу у Селенчи, а генерална проба пред почетак првенства биће у Змајеву, против екипе „Обилића“. Договорили смо план рада, а на момцима је да раде и да се труде, а на нама је да им обезбедимо што боље услове, а надам се да ће, након тога, доћи и адекватни резултати. Када је реч о променама у играчком кадру, у суштини ова екипа је већ годинама на окупу, што је добро, а увек дођу играчи из млађих селекција, који унесу неку нову енергију. Дошла су два играча из „Куле“,  а вероватно ћемо довести бар још једног или два појачања, пошто су неки наши играчи најавили одлазак у иностранство, па ћемо у ходу решавати све кадровске промене“.

Када је реч о вестима из света атлетике, атлетски клуб „Хајдук Маратон тим“ из Куле има државног рекордера. Наиме, атлетски вундеркид Сергеј Костић је на Првенству Србије у дворани за старије јуниоре оборио државни рекорд за старије пионире (категорија такмичара до 16 година) у дисциплини 3 хиљаде метара, истрчавши ову деоницу за 9 минута, 7 секунди и 85 стотинки. У укупном пласману Костић је четврти, што представља још један огроман успех.

Фото: Српски Атлетски Савез

У 13. колу Прве лиге Србије-група Војводина куглаши „Хајдука“ дочекали су  другопласирану екипу „Кљајићева. На крају, славили  су гости резултатом 6:2, у обореним чуњевима 3228:3354. Појединачни учинак био је следећи: Бранко Вуксан 584 оборених чуњева, који је уједно и у домаћем тиму кола, Дарко Миловић 543, Мирко Бакић 538, Владимир Тришић 535, Марко Ераковић 532 и Душан Аџић 496 оборених чуњева. У наредном колу „Хајдук“ игра у гостима против екипе „Војводине“ из Бачког Градишта. Стање на табели „хајдуцима“ не иде у прилог, пошто су тренутно на претпоследњем, деветом месту са седам бодова.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакИ даље интензивна контрола саобраћаја у зонама школа

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here