Почело школовање 18. генерације фудбалских судија

Foto: Q media

КУЛА, 31.01.2023. – Судијска организација Општинског фудбалског савеза Кула почела је са школовањем 18. генерације фудбалских судија. Прво предавање одржано је у просторијама Општинског фудбалског савеза,а  предвиђено је да ово школовање траје месец дана. Када је реч о плану и програму, нешто више о томе рекао је председник Судијске организације, Бојан Лалуја:

„Школовање траје неких месец дана и за то време полазници уче о правилима фудбалске игре и неким техничким стварима које ћемо радити на терену. Има седамнаест правила и свако правило се ради други дан и долазиће разни предавачи, који ће бити задужени за та правила. Гледаћемо да доведемо неке предаваче који су тренутно у Суперлиги, како судије, тако и посматраче. Тренутно имамо осам кандидата и мислим да је то веома добар успех, с обзиром да неке веће организације немају тај број. Генерално, доста је заостатак и  имамо мањак судија, што је велики проблем. како у фудбалу, тако и у осталим спортовима.“

Прилику да поздрави будуће фудбалске судије имао је Жарко Поповић, некадашњи фудбалски судија и спортски радник, чији приручник о фудбалским правилима и прописима јесте главно штиво у савладавању материје, као и, уопште, једина таква врста литературе у Србији. Када је о судијској организацији реч, Поповић је навео да она има дугу традицију и да, као таква, представља организацију која функционише на принципима професионализма и љубави према фудбалу:

„Ово је осамнаеста генерација, али то се броји од 2005. године, када су курсеви претворени у школе. Школују се судије исто тако као што се школују ђаци у средњој или, да кажем, као да деца полазе у први разред основне школе. Могу да вам кажем да пуних 57 година ово радим,од 1965. године и, након толико година, става сам да наша судијска организација није велика, али има једну велику традицију, има своје име и мислим да смо први у Србији који школујемо осамнаесту генерацију“.

Извор: Q media

 

Претходни чланакПремијера представе „Краљ умире“ испунила очекивања
Следећаи чланакОдржана седница Колегијума министра одбране

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here