Појефтинило минерално ђубриво, пољопривредници задовољни

Foto: Depositphoto/katukphoto1

СРБИЈА, 31.01.2023. – Уместо јесење цене од 110 динара, минерално ђубриво сада се може купити по цени од 90 динара. Иако је ова цена и даље скупа, пољопривредници су задовољни њеним падом.

Последњих дана била је појава снежних и кишних падавина. Сада је највећа потреба за мразом, како би сељаци могли да уђу у њиве ида третирају усеве минералним ђубривом, јер садашње стање јесењих усева то захтева. Услед високих температура, вегетација није застала и биљке су већ потрошиле све хранљиве материје из земљишта, те се због тога скоро на свим засејаним перцелама жито, јечам и зоб жути.

Као резултат прошлогодишње слабе године, пољопривредници су већ у јесен расипали мање ђубрива, али како кажу, ни овога пута неће бити другачије. Пре неколико година произвођачи су ђубриво могли да купе и за 30 до 40 динара, али је цена драстично порасла у последње две године. Пољопривредници су рекли да је ранијих година ђубриво било сипано у фебруару, али да би сада, ако временске прилике то дозволе, ђубриво могло да се сипа ових дана, пошто усеви већ сада имају велику потребу за хранљивим материјама.

Извор: Q media

Претходни чланакЗбирке задатака за припрему завршног испита у продаји
Следећаи чланакУ петак у Сивцу изложба слика Славка Папа

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here