Збирке задатака за припрему завршног испита у продаји

Foto: mojnovisad.com

СРБИЈА, 31.01.2023. – Збирке задатака за припрему завршног испита налазе се у продаји у књижарама, а могу се поручити и преко Просветног прегледа, како би ђаци имали довољно времена да се припреме за полагање које је заказано за 21, 22. и 23. јун.

„Од 2011. године Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања почетком другог полугодишта, објављује збирке задатака за припрему завршног испита на крају основне школе. Као и раније, и ове школске године то је заједничко издање Завода и Просветног прегледа“, рекла је Ката Симић Мишић, руководитељка Центра за испите Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Подсећа да се ради о три публикације – збирка задатака из српског језика и књижевности, из математике и збирка задатака из пет предмета за трећи тест. Како се у образовном систему Републике Србије настава реализује и на језицима националних мањина, ове збирке имају своја издања и на осам језика, тако да је у продаји укупно 27 збирки.

Крајем марта, ученици ће имати пробни завршни испит, који такође треба да помогне и да утврди у којим областима ученици треба да унапреде своје знање, али и да се упознају с процедурама.

Извор: Танјуг

Претходни чланакУ Србији запослено 2.310.035 грађана – повећање од 1,6 одсто
Следећаи чланакПојефтинило минерално ђубриво, пољопривредници задовољни

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here