Egészségügyi tanácsadás

Fotó: Qmedia

2023.02.03. – Mint már az előzőekben tervezett volt és az illetékesek bejelentették, megkezdte munkájáta kúlai Egészségügyi Központ keretében a gyermektanácsadó- szolgáltatás  Bácskeresztúron.

A fő motívuma a gyermekegészségügyi ellátás fejlesztése, hangsúlyt fektetve a kisebb közösségek egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelése. A tanácsadó központ először Bácskereszúron kezdte meg működését, de a közeljövőben minden Kúla községi településen várható ezen egészségügyi szolgálat beindítása – mondta a községi Egészségügyi Központ igazgatója, dr. Vesna Tomić.

– Mint meghirdettük, gyermekorvosi, logopédus, fogorvos, bőrgyógyász és gyógytornász szakorvosok gyermektanácsadó vizsgálatot végeznek a helyszínen most Bácskeresztúron de tervbe van, hogy a lipári és a veprődi terepüléseken is megszervezzük az ellátást. Ami az egész történetben fontos és ennek az egész feladatnak a célja a szülők egészségnevelése és, hogy ezzel együtt javítsuk a gyermekgyógyászati és ellátási feltételeket. – tette hozzá az igazgatónő. Fontos feladat még az immunizációra kellően odafigyelni, különösen gyermekkorban a szövődmények elkerülése végett. Az a cél, hogy a kisgyermekes szülők elégedettek legyenek az orvosi ellátással annak ellenére, hogy kistelepülésen élnek, valamint, hogy a gyermekek időben megkapják a szükséges egészségügyi ellátást, szűrést, esetleges továbbkezelési lehetőséget.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакПрва овогодишња е-лицитација робе у Сомбору
Следећаи чланакВлада усвојила Уредбу за подстицаје пољопривреди и руралном развоју

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here