Одборница којој смета Свети Сава

Foto: nsuzivo.rs

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ,03.02.2023. – У недостатку правих аргумената против локалне самоуправе, опозициони одборник, напада школу и уложени дечији труд у прављење приредбе.

Нова епизода покушаја рушења основних традиционалних вредности зарад „5 минута славе“ свечано је „емитована“ и у Бачком Петровцу. Главна улога у овој сапуници припала је Мартини Мартинко Саболчки из локалног ССП-а, која се обрушила на дечију приредбу реализовану у ОШ „Јан Чајак“, критикујући основце и школу због обележавање школске славе „Свети Сава“, која је у образовни систем наше земље уведена давне 1840. године.

Kако би оправдала своју накнадну политичку острашћеност, пробуђену уласком у ССП, истакла је да „ниједан закон не предвиђа могућност да се школе претварају у богомоље“, истовремено заборављајући да у српским школама, поред православних, постоје и вероучитељи за децу исламске, католичке и протестантске верске заједнице који држе наставу. У случају да се неко изјашњава као атеиста, законом је утврђено да има апсолутно право да уместо веронауке похађа други предмет – у овом случају грађанско васпитање, чиме је испоштовано демократско право свих грађана наше земље, независно од верске или националне припадности, да слушају предмете које желе, а вероунаука као таква НИЈЕ ОБАВЕЗАН предмет.

Школска слава у овом случају представља поштовање традиције, која подразумева и резање славског колача и присуство свештенства. Такође, школску славу праве ученици заједно са својим наставницима и не обавезује све ученике да истој присуствују, а деца или одрасли који не желе да присуствују истој, НИСУ У ОБАВЕЗИ ДА ДОЂУ и гледају своје другаре/комшије/пријатеље из школских клупа, улице или минулих школских дана, како том приликом наступају.

С тим у вези, на овај начин одборница Мартина Мартинко Саболчки је та која покушава да направи јаз и разлику међу нашом децом, која су уложила труд и време како би обежили своју славу. Уместо да штити децу и њихова права, ова до јуче аполитична одборница, како је и сама тврдила-те на основу тога добила гласове, на овај начин доказује своју новооткривену верност политичкој странци којој је приступила.

Због свега наведеног, уколико у недостатку поткрепљивих аргумената којима би дискредитовали актуелну локалну власт, користите дечију приредбу у циљу додворавања другој политичкој партији и доспевања у жижу локалне политичке јавности, онда апсолутно промените методе, а уместо критике, похвалите ђаке за преданост и залагање у очувању сећања на највећег српског проветитеља, те неговања његове немерљиве заоставштине коју је оставио Србији.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакРасписан Конкурс за регресирање трошкова превоза студената у међумесном саобраћају
Следећаи чланак„Чварак фест“ са рекордним бројем учесника, испуњена сва очекивања

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here