Брза саобраћајница Бачки брег – Наково покренуће развој севера Војводине

Фото: РТВ

Војводина, 08.02.2023. – У Новом Саду, у Покрајинској влади, одржан је састанак Радне групе задужене за праћење реализације пројекта брзе саобраћајнице Бачки Брег – Наково, којој су присуствовали и Игор Мировић, председник Покрајинске владе, и Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Брза саобраћајница спојиће Бачки брег (граница са Мађарском) са Наковом (граница са Румунијом) а почетак овог капиталног пројекта очекује се врло брзо. Ова саобраћајница, дужине 175 километара спојиће два гранична прелаза, и између њих Сомбор, Kулу, Врбас, Бечеј, Нови Бечеј и Kикинду и тиме ће се покренути развој севера Војводине.

Како наводи Мировић радови на овој саобраћајници почињу на деоници од Бачког Брега према Сомбору. „На иницијативу председника Републике Александра Вучића, Влада Србије припремила је неопходне процедуре да током прве половине године почну радови на изградњи ове саобраћајнице. Настављамо са обновом Србије, са изградњом путева, и то је оно чиме ћемо моћи да се поносимо“, наводи Игор Мировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, изјавио је да ће ова саобраћајница бити покретач развоја Војводине: „Направили смо заједничку радну групу и ово је пример како треба да радимо. Овај пут промениће живот људи на северу Војводине, обезбедиће и нове инвестиције, нова радна места, развој туризма и свих других делатности, а представљаће и најбржу везу између једног дела Румуније и Мађарске“. Весић је најавио да Војводину у наредним годинама очекују велика инфраструктурна улагања додавши да очекује да током ове године буде потписан и уговор за изградњу брзе саобраћајнице Београд – Зрењанин – Нови Сад.

Када је о општини Кула реч, радови крећу од Бачког брега ка Сомбору и Кули, а истовремено и из правца Врбаса према Кули. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, наводи да Кула спремно дочекује почетак радова који нису само од локалног већ и од националног значаја и који ће уједно знатно утицати на просперитет и квалитет живота како у нашој општини тако и у целој Војводини.

Извор: Покрајинска влада

Претходни чланакУ суботу гусларско вече у Сивцу поводом Дана државности
Следећаи чланакУговори за закуп државне земље износе више од 5 милијарди динара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here