Постигнути добри резултати и одржана макроекономска и фискална стабилност

Foto: Pixabay

СРБИЈА, 10.02.2023. – Србија је успела да постигне добре резултате у области економије и одржи макроекономску и фискалну стабилност и поред пандемије и светске енергетске кризе, рекао је данас државни секретар у Министарству финансија Гојко Станивуковић.

У саопштењу Министарства финансија наводи се да је Станивуковић истакао да се у условима нових ризика услед поремећаја у енергетском сектору, тежи постојаној и континуираној примени мера усмерених ка унапређењу фискалне одрживости, побољшању пословног амбијента, као и подршци даљој интеграцији младих на тржиште рада и реформи енергетског сектора.

Напоменуо је и да је привредни раст у 2022. години износио између 2,3 и 2,5 одсто и додао да је, упркос светској економској кризи, Србија успела да одржи јавни дуг под контролом и далеко испод нивоа Мастрихта.

Станивуковић је подсетио и на то да је прилив страних директних инвестиција у 2022. години износио 4,4 милијарде евра, што потврђује да је Србија, упркос светској економској кризи, задржала поверење инвеститора.

Извор: РТВ

 

Претходни чланакСПОРТ: „Кула“ ојачала играчки кадар, кошаркаши дочекују „Железничар“
Следећаи чланакПредлог да се маржа по литру горива повећа на 15 динара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here