Изведена монодрама ,,Лала“, Стефана Остојића

Foto: Agencija Infonet

КУЛА, 13.02.2023. – Викенд иза нас у Културном центру Кула, био је богат дешавањима. У оквиру програма одиграна је и монодрама ,,Лала“, Стефана Остојића. Говорећи о припремама за представу, Остојић је истакао да је радити монодраму нешто потпуно другачије, те да је врло изазовно с обзиром на то да су на сцени присутни само он, са неколицином реквизита, уз светло и пратњу музике:

,, Ово је нешто потпуно другачије од нормалног театра у Србији. Први је пут да се кловновска представа игра код нас, иако овај жанр  постоји најближе нама у Хрватској. Монодраму ,,Лала“ заправо је режирала Лидe Лонг, светски позната редитељка у Кловновском театру. На њу сам, игром случаја, наишао на једној радионици, питао је да режира, затим сам ишао код ње и радио, након чега је она дошла у Кикинду на месец дана и за кикиндску манифестацију, ,,Дани лудаје“, изашла је премијера представе“.

Остојић истиче да планира путовања и ван земље јер се представа разуме и без познавања нашег језика, као и да су је и странци у публици разумели иако су први пут чули за Лалу и Сосу. С обзиром на све околности и изазовност пројекта, врло је задовољан и сматра да је постигао велики успех.

,,У основној школи играо сам у Кулском позоришту и после толико година доћи овде и играти нешто  што  сам ја створио, на сцени где сам толико играо и уживао са дивним људима, неописив је осећај. Осећам се као код куће јер сам се овде  изградио као глумац. Велика је част и велико хвала свима у организацији, у позоришту, у Културном центру, што су помогли да се ово заиста деси“.

Извор: Q media

Претходни чланакАтлетика у константном успону, огромна подршка локалне самоуправе
Следећаи чланакПокрет Наши поручио да политика дахија више никада неће проћи у Србији

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here