Појачане контроле саобраћаја од данас до 19. фебруара

Foto: Tanjug/M.Milivojevic

СРБИЈА, 13.02.2023. – Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од данас до 19. фебруара ове године, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације Мреже саобраћајних полиција Европе, саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила, а посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Поред тога, Управа саобраћајне полиције ће наредних дана спровести акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају, с обзиром да се због државног празника, Дана државности, очекује појачан интензитет саобраћаја на свим важнијим путним правцима у нашој земљи.

Активности у контроли саобраћаја биће усмерене на откривање и санкционисање прекршаја који директно угрожавају безбедност саобраћаја, у првом реду управљање возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине, непрописно претицање и некоришћење сигурносног појаса.

Извор: РТВ

Претходни чланакИнтерактивна радионица у уторак у Сивцу
Следећаи чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here