Делевић и Јекнић у посети 18. генерацији фудбалских судија

Foto: Q media

КУЛА, 14.02.2023. – Општински фудбалски савез Кула имао је прилику да буде домаћин двема познатим фудбалским именима. Наиме, фудбалске судије са великим прволигашким и међународним искуством, Дејан Делевић и Михаило Јекнић, посетили су полазнике 18. генерације фудбалских судија. Том приликом, одржали су предавање о 12. фудбалском правилу, које се односи на прекршаје и неспортско понашање. Осим теоријског дела, гости су поделили са присутнима и искуства са терена, као и све оно што ће их чекати током дељења правде. Дејан Делевић истиче да ни један почетак није лак, па је тај случај и са суђењем у фудбалу, али да временом, захваљујући правилном фокусирању и концентрацији, као и познавању фудбалских правила, ствари долазе на своје место:

„Младе колеге се неће снаћи у првим годинама суђења, јер немају искуства. А, кад стекну искуство, онда се лако сналазе, тако да, што се тога тиче, нема написаног правила. Као што на терену делујеш у секунди, тако и за одређена искакања на терену делујеш у секунди. Боље познавање правила значи уједно и боље фокусирање на утакмицу, али и ефектније реаговање на неке непријатне ситуације.“

Михаило Јекнић је рекао да је изузетно почаствован и захвалан зато што је добио прилику да подели своја искуства са онима које тек чекају фудбалски изазови:

„Захвалан сам, пре свега, и срећан јер сам могао да, на неки начин, пренесем неко своје теоретско знање и судијско искуство, јер сам 25 година био фудбалски судија. Оно о чему смо ми вечерас причали јесте 12. правило и оно је бит фудбалског суђења, тако да мислим да сам могао, на неки начин, да им будем од користи“.

Осим полазника, присутне су биле и фудбалске судије Општинског фудбалског савеза, као и председник савеза Миодраг Гогић и почасни председник Жарко Поповић, који су на крају свечаности поделили пригодне поклоне гостима. Говорећи о раду судијске организације, Гогић се захвалио гостима на несебичном дељењу сопственог искуства са младим судијама, а такође се и похвално изразио о деловању локалне самоуправе у правцу нормалног функционисања Општинског фудбалског савеза Кула:

„Пре свега, желим да се захвалим нашим гостима, мојим колегама, који су издвојили време и осетили потребу да својим доласком и учешћем у раду Судијске организације Општинског фудбалског савеза Кула допринесу својим искуством и тумачењем 12. правила, које је најкомплексније. Овом приликом желим да се захвалим локалној самоуправи која нас је подржала. Ми ћемо имати даље акције овог типа и очекујемо и убудуће слична гостовања. Још једном да се захвалим професору Жарку Поповићу на неизмерној енергији, који се својим трудом и залагањем изборио за школовање редовне, 18. генерације, а ми ћемо се трудити да ту његову енергију пратимо и да што више обогаћујемо наше знање“.

Извор: Q media

Претходни чланакУручени Уговори о стипендирању најбољих студената у општини Кула
Следећаи чланакМлађи „хајдуци“најуспешнији на Зонском такмичењу, старији путују у Братиславу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here