Расписан позив за бесплатан боравак пензионера у бањама

Foto: Siniša Pašalić/Ringier

СРБИЈА, 14.02.2023. – Републички фонд ПИО објавио је позив за пензионере да се пријаве за бесплатну рехабилитацију у бањама, а пријаве су отворене до 2. марта.

Прелиминарна ранг листа корисника који испуњавају услове биће објављена 21. радног дана од дана затварања огласа, дакле крајем марта.

„Могућност да се пријаве имају сви корисници старосне, превремене старосне, инвалидске и породичне пензије којима је пребивалиште у Србији, а којима је висина пензије до 37.809 динара, који од огласа 2020. нису користили ово право и који немају друге приходе осим пензије“, рекао је др Александар Милошевић, заменик директора Фонда ПИО.

„Пензионери који живе у Србији, а осим домаће примају и инострану пензију, такође имају могућност да се пријаве, под условом да су им обе пензије у збиру до наведеног износа. Како је навео, пријаве се подносе у удружењима пензионера на општинама у којима је пребивалиште пензионера. Осим попуњене пријаве, навео је он, потребно је да приложе пензијски чек и медицинску документацију, уколико је поседују.

Извор: РТС

 

Претходни чланакСаопштење о стању безбедности саобраћаја на подручју ПУ у Сомбору
Следећаи чланакДанас истиче рок за уплату прве рате пореза на имовину

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here