„Двојац без кормилара“ у хуманој мисији за Милу Жежељ

Фото: Qmedia

Реченица „Нечије мало некоме је много“ доживљава кроз живот различита тумачења и практичне примене. Ипак, много таквих, наизглед малих гестова, може на крају да буде пресудно у нечијем оздрављењу. Управо је таква прича присутна у деловању Ивана и Гордане Шикоре, познатијих као „Двојац без кормилара“. На стотине километара пређених бициклом и несебично вођење кампање, а све у циљу прикупљања средстава за лечење болесне деце, јесте вид хуманости, борбе и солидарности. Говорећи нешто више о својој мисији, овај несвакидашњи двојац истиче да је главна мисија добијање битке за оздрављење. Такође, искористили су прилику да најаве хуманитарни маскенбал, који ће бити одржан у четвртак у Кули:

„Идеја је да, уз помоћ добрих људи који су нам даривали простор, направимо маскенбал у којем ће да учествују деца, која ће бити и организатори и учесници и аниматори. Од те тачке се кренуло, да би сада дошли до дилеме где ће се маскенбал одржати. Тада се јавила сестра и рекла да можемо организовати маскенбал код њих на салашу. Потом, требао нам је превоз па су се јавили неки добри људи из ваше општине, па је и општина прискочила у помоћ. Такође, одазвали су се и мађионичар Карло Велики и меда Вуле, као и плесна група „Dance forever“, који долазе из Београда. Ми ћемо овде направити провод у трајању од три сата, а изабраћемо најлепшу и најлуђу маску, а свако ко дође, има два задатка. Први задатак је да се смисли озбиљно добра маска са својом децом или родитељима, а други задатак је да се објасни деци зашто је добро бити хуман“.

Хуманитарни маскенбал одржаће се у четвртак, 23. фебруара, од 16 до 19 часова на салашу „Стара Кудељара“ у Кули. Цена улазнице је добровољни прилог. Свако од нас може да допринесе Милиној борби за оздрављење слањем СМС поруке садржаја 1196 на број 3030. Наше мало некоме је много, а то овај двојац и доказује.

Извор: Qmedia

Претходни чланакИзвоз српског ИКТ сектора већи за 45 одсто
Следећаи чланакЈовановићу и ДСС-у се смеје цела Србија: Погледајте плакате којима су показали да немају ни опште знање (ФОТО/ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here