Önkormányzati ösztöndíjak

Fotó: Qmedia

KÚLA, 2023.02.17. – A legjobb tanulók ösztöndíjáról szóló szerződések átadására került sor hétfőn a kúlai községháza dísztermében. 78 kimagaslóan sikeres és eredményes diák érdemelte ki szorgalmával a községi ösztöndíjat amely összege 72 ezer dinár.
A szerződéseket Kúla község elnöke, Damjan Miljanić adta át, aki sok sikert kívánt a diákoknak a jövőben, és megjegyezte, hogy a tudás a lehető legnagyobb tőke, amellyel az ember rendelkezhet:

Az oktatás bármely szemszögéből fontos a támogatások megvalósítása, legyen szó az általános,-vagy középiskolai illetve felsőoktatási intézmények hallgatói számára és természetesen a tanintézmények is.
Az anyagi helyzet nem mindig döntő az életben, de mindenképpen segít a diákoknak a legjobb diákjainknak, ezért részesítjük őket ösztöndíjban, hogy megköszönjük sikereiket, mert ez Kúla önkormányzatának is a sikere. Közel 80 községi hallgató kiváló több mint 9. tanulmányi átlaggal rendelkezik a különböző karon. Az idei támogatás 70 000 dinár feletti ösztöndíj. Minden évben igyekszünk új programot bevezetni. Tavaly óta bevezettük, hogy számos hallgatónak joga van pályázni útiköltségtérítésre amikor is a szemináriumokra vagy képzésekre utaznak. Tavaly 10 diák élt ezzel a jogával, de az idén is lesz lehetőség hasonló program megvalósítására. Az önkormányzat így kíván rámutatni az oktatás fontosságára, ami az ország egyetlen és legjobb módja az előrelépésre és fejlődésre, hangzott el az ösztöndíjátadón.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакХуманитарни догађаји за помоћ Петру Зејаку из Сивца

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here