Јовановићу и ДСС-у се смеје цела Србија: Погледајте плакате којима су показали да немају ни опште знање (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

СРБИЈА, 18.02.2023. – Српски народ није заборавио да је Јовановић, који се представља као српски патриота а у џепу носи француски пасош, био део режима која је ослободила 1.800 албанских терориста из српских затвора.

Милош Јовановић и чланство Новог ДСС, којима су пуна уста српства и историје, би можда требало мало више да се позабаве елементарним знањем.

Чланови ДСС-а синоћ су лепили плакате са цитатима светских познатих историјских личности. Занимљиво, партија која се представља као патриотска није умела да пронађе адекватне личности из српске историје него се, по свом старом обичају, окренула ка Западу. Тако су зидови Београда били облепљени портретима италијанских, америчких, немачких, британских и, наравно, француских лидера.

Линколн живео до 1965. године, а Гарибалди није знао како се зове

Међу њима је био и шеснаести амерички председник Абрахам Линколн, којем су самозване патриоте погрешили годину смрти за читав један век.

Ако се погледа било који уџбеник историје, може се видети да је Линколн рођен 1809. а умро 1865. године. С тиме се очигледно не слажу Јовановић и чланови ДСС, с обзиром да они тврде да је шеснаести амерички председник рођен 1861. и живео све до 1965. године!? Тако је, ако бисмо веровали члановима ДСС, Линколн осим борбе против ропства у Америчком грађанском рату успео да доживи и Први и Други светски рат!

Али ту није крај “бисерима” Јовановићевих страначких пулена. На њиховим плакатима српска јавност је могла да сазна и за новог италијанског револуционара Галибардија!? Да, добро сте прочитали. Чувени борац за уједињење Италије се, ако питате чланове ДСС, цео живот погрешно представљао као Гарибалди…

Самозвани српски патриота са француским пасошем

Могуће да је Милош Јовановић, који се представља као српски патриота а у џепу носи француски пасош, био заузет скијањем у својој домовини Француској, па није успео да испрати какве бесмислице његови пулени штампају на пропагандним плакатима. Лобирање западњака за нове донације његовој квазипатриотској странци му је свакако увек било битније од српског народа, што је више пута показивао пактирањем са делом опозиције која и не крије прозападњачка уверења.

То је свакако разумљиво, с обзиром да ће једном Французу (према француском уставу сваки држављанин Француске је Француз и не може се другачије национално изјаснити) увек бити битнији интереси његове домовине него Србије.

Срећом српски народ није наиван да не може да препозна лажног патриоту који своје “родољубље” истиче само онда када му то одговара да се докопа фотеље. Баш зато, је Јовановић и његова партија на прошлим изборима прошла тако као јесте – једва пребацујући преко цензуса.

Пустили Kуртија и терористе на слободу

“Патриотизам” Милоша Јовановића одавно је огољен. Вођа ДСС-а, коме су сада пуна уста борбе за Kосово и Метохију био је део режима под којим су албански сепаратисти прогласили независност лажне државе.

Од јула 2007. године је обављао дужност саветника министра за Kосово и Метохију за међународноправна питања и био је члан српске делегације у преговарачком процесу о будућем статусу Kосова и Метохије вођеним под окриљем међународне посредничке Тројке. У фебруара 2008. године именован је за једног од двојице координатора правног тима Владе Републике Србије. И који су били његови успеси на плану борбе за Kосмет!? Сепаратисти су прогласили независност, а Јовановић и његов тадашњи вође Војислав Kоштуница нису учинили ништа да то спрече.

И не само то. Јовановић је био део режима Војсилава Kоштунице који је из српских затвора на слободу пустио 1.800 терориста, међу којима и Албина Kуртија.

Имајући у виду да је његова домовина Француска међу првима признала независност тзв. државе Kосово, деловање садашњег вође ДСС не треба ни да чуди.

Ипак, најлицемерније од свега је то што се данас један такав човек представља као српски патриота и критикује оне који се надљудским напорима боре за српски Kосмет.

С једне стране, албански медији константно нападају председника Србије Александра Вучића зато што свим силама брани српске интересе, а истовремено ниједну реч нису написали против самозваних патриота чији је врхунац борбе прављење хаоса у српској скупштини и лепљење плаката са мноштвом историјских грешака. Сваком искреном српском родољубу то говори довољно о томе ко се заиста бори за Србију, а коме су патриотске пароле само пут до толико жељене фотеље.

Извор:24sedam.rs

Претходни чланак„Двојац без кормилара“ у хуманој мисији за Милу Жежељ
Следећаи чланакУхапшене рибокрадице: Струјом убијали, па крали рибу (ФОТО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here