Расписани јавни позиви Националне службе за запошљавање

Фото: НСЗ

СРБИЈА, 20.02.2023. – Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено преко 20 хиљада лица, од којих преко две хиљаде особa са инвалидитетом. За ове намене планирано је издвајање 6,3 милијарде динара и, као и претходних година, 550 милиона динара за особе са инвалидитетом. Додатна средства биће обезбеђена из буџета аутономне покрајине и јединица локалне самоуправе за учешће у реализацији мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документима у области запошљавања.

Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају: млади до 30 година старости без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу  вишка запослених.

Већина јавних позива биће отворена до 30. новембра 2023. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом  31. децембар 2023. године. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла 2023. године, рок за подношење пријава потенцијалних извођача јавних радова истиче 27. марта 2023. године, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра 2023. године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

Извор: Национална служба

Претходни чланакИмовина Кварка вредна 106 милиона динара понуђена на продају
Следећаи чланакСаопштење о стању безбедности саобраћаја за протеклу недељу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here