КАРАТЕ: Матеа Калмар бронзана у Братислави

Foto: Karate klub Hajduk Kula

КУЛА, 21.02.2023. – У Братислави је одржан престижни традиционални међународни турнир „43. Grand Prix Slovakia“ који је окупио клубове и репрезентације из 27 земаља света и то са више од 2.500 такмичара. Карате клуб „Хајдук“ из Куле је наступио са десет такмичара (кадета и јуниора) и освојена је једна бронзана медаља што представља изузетан успех, имајући у виду сам квалитет турнира. Бронзану медаљу је освојила Матеа Калмар у категорији јуниорки,  +66кг.

Матеа Калмар је наставила изузетан низ освајања медаља на сваком међународном такмичењу на којем је наступала, још од јесени прошле године. Она је наступила у конкуренцији јуниорки и имала је четири меча од чега је остварила три победе и један пораз, уз поен разлику од 18:9. У првом колу је победила такмичарку из Пољске 9:1, затим је у другом колу поражена од домаће такмичарке из Словачке 1:3 која се пласирала у финале и обезбедила репасаж . Након тога је у првој репасажној борби остварила победу над такмичарком из Словеније 4:3 и на крају у мечу за медаљу је победила још једну домаћу такмичарку са 4:2.

Калмарева је имала врло захтеван жреб, али се испоставило да је то додатно мотивисало да оствари крајњи циљ.

Осим ње, за „Хајдук“ су на овом турниру наступили: Ђикић Александра, Пуцар Марко, Крнајац Михајло, Крнајац Милош, Корица Милана, Мијановић Растко, Штрангар Глоријан, Гириц Лука и Пеквић Исидора.

Извор: Q media

Претходни чланакПотписани уговори са представницима националних савета националних мањина
Следећаи чланакСастанак министра Вучевића са командантом Националне гарде Кипра генералом Зервакисом

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here