У току радови на реконструкцији свлачионица фудбалског клуба „Полет“

Foto: Q media

СИВАЦ, 27.02.2023. – Свлачионице и службене просторије фудбалског клуба „Полет“ у Сивцу ускоро добијају пун сјај. Наиме, свеобухватни унутрашњи и спољашњи радови су увелико у току и очекује се њихов завршетак у најскоријем року. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, посетио је радове и истакао је да локална самоуправа увек има слуха за молбе и потребе спортских колектива:

,,Данас смо у Сивцу, у спортском центру, пошто се на истој локацији налазе и спортска хала, наш најновији спортски објекат, и објекат који користи Фудбалски клуб ,,Полет“ из Сивца. Спортски центар општине Кула  управља свим овим објектима,  а општина Кула као финансијер води рачуна да у сваком насељеном месту улаже средства у спортске објекте и да покрива практично све спортове. У Сивцу имамо успешне спортске клубове – Рукометни клуб, Кошаркашки клуб, Тениски клуб и наравно, Фудбалски, са једном дугом традицијом, који сада добија потпуно нови објекат свлачионица и простора за клуб. Урађени су кров, нова столарија, фасада, унутрашњи радови на плочицама и тоалетима, радиће се унутрашњи развод грејања на гас, дакле једна потпуна реконструкција и потпуно нови квалитет и услови за фудбалере. Радиће се део радова и на самом стадиону, по питању наводњавања и реконструкције саме ограде, тако да ће се створити много бољу услови. Оно што је главна порука јесте да општина Кула, кроз Спортски центар општине, улаже  средства у свако насељено место и ово је само почетак радова, наставиће се радови и на свлачионицама и спортским објектима у Липару, где ће такође бити извршена реконструкција фасаде, завршиће се реконструкција и на стадиону у Руском Крстуру, где су у претходним годинама урађене нове трибине, а ове године се ради комплетна реконструкција свлачионица, канцеларија и целог простора који користи Фудбалски клуб. Такође, и прошле и ове године се настављају радови на уређењу стадиона у Крушчићу, а ове, као што је било и претходних година, настављају се радови на стадиону у Кули. Кренуће радови и на стадиону у Црвенки, урађене су пројектне документације, ту се ради о нешто већим захватима и радовима. Овде у Сивцу почињемо, условно речено, грађевинску сезону по питању спортских објеката, а посебно ми је драго што се то дешава баш у Сивцу и што је везано баш за Фудбалски клуб ,,Полет“, који је био веома драг и значајан нашем покојном другу и саборцу Бобану Дамјановићу, тако да ови радови, и турнир који се организује из године у годину, посвећујемо њему.

Фудбалски клуб „Полет“ такмичи се у Међуопштинској лиги Сомбор – 1.разред. Имајући у виду да су у врху табеле и да им следи борба за пласман у подручни ранг, нема сумње да ће једна оваква инвестиција итекако дати подстрек у тој борби.

Извор: Q media

Претходни чланакНа прагу пролећне сетве, ратари кажу – биће скупља од лањске
Следећаи чланакСПОРТ: „Хајдук“ успешан у последњој провери, Костић вицешампион државе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here