Одржано првенство Војводине у пикаду за спортисте са инвалидитетом

Foto: Q media

КУЛА, 28.02.2023. – У Кули је одржано првенство Војводине у пикаду спортиста са инвалидитетом. Учествовало је 12 општинских организација са 60 учесника. Организатор овог такмичења је Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Кула, а председник овог друштва, Драган Ђумић, рекао је нешто више о самим правилима, али и о начину бодовања по категоријама:

„Овде имамо дванаест екипа из многих места у Војводини. Једна екипа садржи четири такмичара, од тога два мушкарца и две жене. Један такмичар баца четири серије по пет стрелица и то се вреднује тако што се сабира и бодује, и појединачно и екипно“.

Такмичењу је присуствовао председник Спортског савеза инвалида Војводине, Милорад Килибарда, који је истакао да је ово прво такмичење у низу и да следи још девет дисциплина током године, након чега се врши рангирање по генералном пласману:

„Спортски савез инвалида Војводине већ од 1965. године организује такмичења особа са инвалидитетом у десет спортских дисциплина, а једна од тих дисциплина је пикадо. Имамо годишњи календар такмичења и ово је прво такмичење у низу. Имамо 12 општинских организација чланица и све су овде биле присутне, што представља лепу вест и позитивну чињеницу“.

Када је реч о победницима, у екипној конкуренцији најбоља је екипа из Новог Сада, потом следи Суботица на другом и Панчево на трећем месту. Код мушкараца у појединачном пласману најбољи је Јанко Радовић из Куле, Карољ Салма из Зрењанина је други, док је Милосав Ковачевић из Новог Сада трећи. Код жена, победница је Милена Младеновић из Панчева, на другом месту је Анкица Миланковић из Суботицe, док је на трећем месту Катица Кетенбах из Зрењанина.

Извор: Q media

Претходни чланакУ четвртак и петак подела половне обуће и одеће
Следећаи чланакУченици школе “Петро Kузмјак“ учествовали на Сајму туризма у Београду

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here