Пријавa кандидата за резервне официре Војске Србије рода авијације

Фото: Министарство одбране

СРБИЈА, 01.03.2023 – Министарство одбране објавило је јавни оглас за пријаву кандидата за слушаоце Војног стручног оспособљавања за резервне официре Војске Србије рода авијације. Право на пријаву имају кандидати мушког и женског пола који до краја 2023. године навршавају до 27 година живота.

Општи услови које кандидат  мора да испуни је да је држављанин Републике Србије, да се против њега не води кривични поступак, да је здравствено способан за војну службу, да није одслужио војни рок са оружјем, да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци и да има место пребивалишта на територији Републике Србије.

Поред општих, кандидат мора испуњавати и следеће услове: да има завршене основне академске студије у обиму од 240 ЕСПБ бодова или основне академске студије у трајању од најмање четири године или основне струковне студије са завршеним струковним специјалистичким студијама у обиму од 240 ЕСПБ бодова са просеком изнад 7; да је психофизички здрав и способан за летачку службу, као и да има позитивну безбедносну проверу.

Пријаве се могу поднети центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту  пребивалишта; преко портала Е-управа Владе Републике Србије или преко јединица поштанске мреже ЈП ,,Пошта Србије-Београд“.

Оглас за пријаву кандидата отворен је  до 31. марта 2023. године. Све додатне информације могу  се добити у  центру Министарства одбране за локалну самоуправу у месту пребивалишта, надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у иностранству и на сајту Министарства одбране www.mod.gov.rs.

Извор: Министарство одбране

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакОбјављен нови ценовник услуга у унутрашњем поштанском саобраћају

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here