Субвенције за старе и уметничке занате

Фото: Портал предузетништва

СРБИЈА, 01.03.2023. – Ове године, Покрајински секретаријат за привреду и туризам расписао је конкурс за старе и уметничке занате, а удружење занатлија доделило је сертификате онима који су почели да се баве старим занатима, како би се лакше запослили или започели сопствени бизнис.

Добар занат злата вреди. Потреба за услугама занатлија није престала, упркос дигиталном времену у којем живимо. А подршку старим и уметничким занатима и ове године пружа Покрајински секретаријат за привреду и туризам кроз конкурсе.

„Основни услов јесте да постоји сертификат које је издао републички орган да је неко сертификован пружалац услуга у области старих заната и ми смо определили средства као и прошле године – три милиона динара, од којих су два милиона намењена за опрему, а милион динара за репроматеријале и то је била управо жеља људи који се баве старим занатима. Конкурс је отворен јуче и закључује се 14. марта“, рекао је Ненад Иванишевић, Покрајински секретар за привреду и туризам.

Прва станица ка отварању привредне делатности је обука старих заната. Додељено је 72 сертификата за осам заната, а неки од њих су керамика, ткање, сликање на стаклу и израде алата.

„Ти људи ће отворити своју занатску радњу, неће бити незапослени и ти људи долазе из тржишта рада тако да они једноставно у старту знају шта хоће. Када добију те сертификате то им помогне да покупе и новац који се додељује за самозапошљавање, тако да они кад отворе своју радњу крећу са неким парама које добију од државе“, казао је Славко Новаковић, председник Удружења занатлија НС.

Извор: РТВ

Претходни чланакВеома успешан викенд за каратисте „Хајдука“, освојено преко 20 медаља
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here