Усвојена нова уредба о додели субвенција мајкама за куповину прве некретнине

Фото: pixabay

СРБИЈА, 03.03.2023. – Влада Србије усвојила је, на предлог Министарства за бригу о породици и демографију, нову уредбу о додели субвенција мајкама за куповину прве некретнине, којом ће овај процес бити знатно олакшан и убрзан.

Овом уредбом Владе се, како се истиче, остварује право на новчана средства за изградњу, учешће у куповини, односно куповину породично-стамбене зграде или стана по основу рођења детета. „Право на новчана средства може се остварити за изградњу куће или стана на основу техничког описа са пописом радова и предмером и предрачуном радова који је остварен од стране одговорног пројектанта, а за куповину куће или стана према вредности купопродајне цене утврђене предуговором о продаји непокретности, односно уговором о продаји непокретности“, саопштено је из Министарства за бригу о породици и демографију.

Уредбом је предвиђено да локалне самоуправе најкасније до 30 дана од пријема захтева доставе документацију Комисији на одлучивање, а да Комисија одлучује по примљеним захтевима најкасније у року од 30 дана од пријема уредног захтева и документације.

Извор: РТВ

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакХуманитарно Вече поезије и музике у суботу у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here