У току радови на Светосавском дому у Црвенки

Foto: Q media

ЦРВЕНКА, 06.03.2023. – Тик поред Храма светог Саве у Црвенки, увелико су у току радови на Светосавском дому. Радови су у завршној фази, а нешто више о њима, као и о свима онима који су заслужни за затварање финансијске конструкције, рекао је презвитер Милош Петровић, парох црвеначки:

„Радови су 90-95% готови, урађени су готово сви тесарски и молерски радови, у згради су пуштени грејање, струја и вода. Остало је да се побринемо о екстеријеру и ентеријеру саме зграде и тиме ћемо добити једну целину. Намена самог Светосавског дома јесте да продужимо наше црквено сабрање, да имамо и едукативну корист и, наравно, за саму мисију цркве. Половину од укупних финансијских средстава уложила је сама општина, што је велика ствар. За 40 посто обезбеђених средстава захваљујемо се фирми „Залив“ и господину Драгану Павићевићу и његовој породици, који су учествовали у свему овоме и без та два финансијера не би могли да изградимо дом. Када је реч о остатку средстава, око 10-12 посто имамо учешће народа и наше црквене општине“.

Као што је и наведено, највећи део финансија за ове радове обезбедила је општина Кула, а председник општине, Дамјан Миљанић, истакао је да локална самоуправа увек има слуха и увек је ту када је у питању помоћ и подршка верским заједницама:

„Светосавски дом у Црвенки је значајан, јер је почетак једне приче и, пре свега, посвећеног рада свештеника и читавог верујућег народа. Овај објекат је прелеп и функционалан и одговара ономе о чему смо причали док се сам објекат градио. Финансирање и финансије јесте нешто што је неопходно, али није кључно да би се било који објекат урадио. Финансирање цркава на територији општине Кула делом покрива локална самоупава кроз конкурсе, а то је био случај и са овим објектом у претходним годинама“.

Извор: Q media

Претходни чланакСкулптуре Еугена Кочиша у Народној библиотеци у Кули
Следећаи чланакГога и даље председник ,,Непкера“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here