Одржан састанак на тему ИПАРД оперативне структуре

Фото: Qmedia

КУЛА, 07.03.2023. – У Свечаној сали Скупштине општине Кула одржан је састанак поводом пројекта „Подршка ИПАРД оперативној структури“. Састанку су, као гости, присуствовали представници Министарства пољопривреде и Управе за аграрна плаћања. Госте су поздравили представници Локалне акционе групе „Срце Бачке“, Канцеларије за локални економски развој и Туристичке организације општине Кула. Говорећи о самој теми састанка, менаџер Локалне акционе групе „Срце Бачке“, Бојан Ковач, истакао је да је главна поента упознавање гостију са функционисањем и структуром локалних акционих група:

„Наша локална акциона група и мрежа ЛАГ-ова Србије угостили су представнике Министарства пољопривреде и Управе за аграрна плаћања, у склопу пројекта „Подршка ИПАРД оперативној структури“. Наиме, представници министарства и управе, кроз тај пројекат, треба да добију више сазнања и информација о томе како ЛАГ-ови функционишу на територији Републике Србије, будући да нас очекује отварање Мере 5, из које ће се финансирати мали пројекти. Од ИПАРД пројеката ми заиста очекујемо много, а то подразумева да ће се наша организација финансирати, практично, из средстава Европске Уније. То подразумева, како ствари стоје, финансирање саме канцеларије нашег рада, али и финансирање неких пројеката ЛАГ-а на територији коју покрива, а то су општине Кула и Врбас“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЗа подизање воћњака држава даје до три милиона динара
Следећаи чланакРаспакивање: Некретнине Зорана Стевановића, вредне десетине милиона евра, у Србији коју он јавно назива непријатељском (ФОТО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here