Одржана месна смотра рецитовања у Сивцу

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 07.03.2023. – У понедељак, 6. марта, одржана је месна смотра рецитовања у Сивцу. Многобројној публици, у просторијама Народне библиотеке из Куле, са огранком у Сивцу, представило се 17 такмичара – четворо деце из предшколске установе, шесторо од првог до четвртог разреда и седморо рецитатора од петог до осмог разреда.

Директорка Дома културе у Сивцу,  Вера Голубовић, поздравила је  присутне и истакла критеријуме на основу којих ће жири оцењивати рецитаторе. Наиме, критеријуми су били исти на свим нивоима такмичења и за све  узрасте, а они су садржали избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, правилну акцентуацију и дикцију,  остварење мисаоно-емотивних садржаја песме, природност,  изражајност и сугестивност рецитовања. Рецитатори су говорили  по  једну песму,  на свим нивоима такмичења, а избор песме био је слободан.

По завршетку рецитовања, жири је донео одлуку, па су тако награде освојили следећи такмичари.

Млађи узраст:

3. место Милош Божовић                                    

2. место Стефан Перуничић                                

  1. место  Дијана Ромић                               

 

Старији узраст:

3. место Николина Минић

2. место Кристина Обренић

  1. место Сара Свитић

У реализацији догађаја учествовала је Културно-просветна заједница општине Куле,  Дом културе Сивац и  Народна библиотека Кула, са огранком у Сивцу, која је била домаћин и ове године.

Извор: Qmedia

Претходни чланакFontosak a szűrővizsgálatok
Следећаи чланакФонд ПИО: Прелиминарни подаци за рехабилитацију у бањама 30. Марта

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here