Месно удружење пензионера Кула обележило 8.март

Foto: Q media

КУЛА, 08.03.2023. – Поводом 8. марта, Дана жена, Месно удружење пензионера Кула организовало је свечаност. Ова прослава има вишедеценијску традицију, а уз музику и позитивну енергију пензионери се присећају неких прошлих дана, али и гледају очима оптимизма у будућност. Председник Месног удружења пензионера Кула, Милош Ракочевић, изразио је задовољство свиме оним што локална самоуправа чини да помогне и побољша, како рад овог удружења, тако и уопште положај пензионера у насељеном месту Кула, као и у читавој општини:

„Месно удружење пензионера постоји 70 година и оно сваке године за своје чланство организује прославу Дана жена. Што се тиче сарадње са локалном самоуправом, она је на једном завидном нивоу. То се посебно односи на председника општине Кула, Дамјана Миљанића, који је и кум удружења. Господин Миљанић је увек ту када су у питању финансирање наших догађаја, као и евентуална финансијска подршка инфраструктурном сређивању просторија, те је тако ова зграда у којој се налазимо реновирана захваљујући, пре свега, општинском руководству. Ми се захваљујемо на увек пруженој руци сарадње и нема разлога да тако не остане и периоду који је пред нама“.

Чланове удружења поздравио је председник општине Кула Дамјан Миљанић, који је након поздравне речи уручио пригодне поклоне припадницама лепшег пола. Говорећи о сарадњи са удружењима пензионера, он је истакао да је та сарадња одлична, као и то да су овакве свечаности добра прилика да се подсетимо важне улоге жена у нашем друштву:

„Сарадња са свим удружењима је одлична, а на оваквим свечаностима атмосфера је увек срдачна и весела. Овде у Месном удружењу пензионера је једна од свечаности, а има доста свечаности и то је традиција и обичај. Добро је да се, и на Дан жена, подсетимо значаја и улоге жена и да порадимо изнова на њиховом што бољем положају, а посебно када је реч о категорији жена у пензији. Општина Кула, кроз разне конкурсе и пројекте, сарађује са овим удружењем и са многим другим удружењима и та сарадња је обострано драгоцена и срдачна. Финансијски моменат те сарадње јесте битан, али у тој сарадњи преовладава једна пријатељска атмосфера, како на оваквим догађајима, тако и уопште током читаве године“.

Извор: Q media

Претходни чланакНационални конкурс Поште Србије за предузетнице
Следећаи чланакДом здравља Кула организује превентивне прегледе у Липару

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here