Музичко-сценски игроказ ,,Снови у љуљашци“ у суботу у Дому културе у Црвенки

Фото: Дом културе Црвенка

ЦРВЕНКА, 09.03.2023. – У суботу, 11. марта, са почетком у 19 часова, у Дому културе у Црвенки биће изведен музичко-сценски игроказ за децу, ,,Снови у љуљашци“. У игроказу учествују чланови Позоришта ,,Стеван Сремац“ Дома културе у Црвенки и ученици Школе за основно музичко образовање у Кули. За драмски део приче задужени су Цвијета Јовановић Мучалица и Зоран Радуловић.

Реч је о римејку, будући да је исто дело рађено пре скоро 50 година. Тада су га изводила деца из драмске групе позоришта у Црвенки. Први црвеначком Дому културе постојала је  литерарна секција и практично су деца писала текстове који су после ушли у игроказ као драмска радња и њима је у томе помагао Петко  Зорић. Поред тога, песме су писали тадашњи црвеначки песници, који су писали поезију за децу – Драган Јовановић-Јод, Милан Мрдаљ-Мрђа и Зоран Ђумић-Вања. Главни аранжери и они који су записивали мелодије су наставници издвојеног одељења Основне школе за музичко образовање у Црвенки, Мирон Сивч и Мирко Прегун. У школском оркестру свирају наставник виолине, Љиљана Барна Никитовић, бас гитару свира наставник тамбуре, Владимир Међеши, на кларинеру  и саксофону свира наставник  кларинета, Јарослав Кулеба, за клавиром је Мирко Прегун, а диригује Мирон Сивч. Све што се тицало хорске приче и припреме деце спремила је наставница солфеђа, Татјана Кнежевић. У игроказу учествује 34. деце, од тога 24 девојчице и 10 дечака, који у двогласу изводе песме које су записали црвеначки песници још тада, пре пола века.

Прву репризу овог музичко-сценског игроказа публика ће моћи да погледа 17. марта у позоришној сали Културног центра у Кули, са почетком у 19 часова. Улаз је слободан.

Извор: Дом Културе Црвенка

Претходни чланакПомоћ малинарима пред нову откупну сезону
Следећаи чланакДанас је светски дан бубрега

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here