Осамнаеста генерација фудбалских судија завршила школовање

Foto: Q media

КУЛА, 09.03.2023. – У малој сали Скупштине општине Кула  протекле недеље одржан је завршни испит за осамнаесту генерацију фудбалских судија Општинског фудбалског савеза Кула.

Школовање ове генерације трајало је пуна два месеца и током тог периода одржана су 32 теоријска часа из Правила игре и прописа и 12 часова практичне наставе. У школовању судија учествовали су, као гости предавачи,  Дејан Делевић, бивши међународни судија и актуелни председник Судијске организације Фудбалског савеза Србије и Михајло Јекнић, бивши савезни судија, а сада посматрач суђења у Супер лиги Србије. Kaндидати су користили Дидактички фудбалски приручник, аутора Жарка Поповића. Уџбеник је поклонила Судијска организација Кула, а испит је успешно положило 11 кандидата

Говорећи о самом програму школовања, незаобилазни саговорник јесте Жарко Поповић, дугогодишњи фудбалски радник, савезни фудбалски судија и неко без кога школовање судија не би било то што јесте. Поповић истиче да су полазници имали прилику да науче све оно што фудбалска игра носи са собом. Такође, рекао је да му је жао што се клубови нису активније ангажовали на пољу уписа млађих категорија у ову школу. Истакао је и важну улогу локалне самоуправе, на челу са председником општине Кула, Дамјаном Миљанићем, која је обезбедила максимално повољне услове за теоријску и практичну обуку кандидата:

„Успели смо да ишколујемо осамнаесту генерацију и задовољни смо, јер смо ишколовали једанаест привремених фудбалских судија. Школовање је обављено по програму који је објављен у мом приручнику и донекле је универзалан за територију Србије. Користим прилику да се захвалим локалној самоуправи и, посебно, председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу, који нам је омогућио репрезентативни простор, где смо имали све потребне услове за одржавање теоријске наставе“.

Извор: Q media

 

Претходни чланакДанас је светски дан бубрега
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here