Одржана акција добровољног давања крви у Црвеном крсту Кула

Foto: Q media

КУЛА, 10.03.2023. – У организацији  Црвеног крста Кула и Завода за трансфузију крви Војводине у Кули је одржана акција добровољног давања крви. Говорећи о самом одзиву, као и о општим условима које давалац мора да испуњава, доктор Душко Берић из Завода за трансфузију крви Војводине истиче да је веома задовољан одзивом на овој акцији и апеловао је на све оне који испуњавају прописане здравствене критеријуме да дају крв и тиме дају допринос једној великој, свакодневној борби:

„С обзиром да су ниске резерве крви генерално свуда у Србији, данашњи одзив је веома задовољавајући, а такође је и на претходној акцији био добар одзив. Грађани Куле имају добре навике да се одазивају на наше акције и да донирају крв. Искористио бих ову прилику да апелујем на све грађане добре воље широм Војводине да донирају крв. Ако су у Новом Саду или околини, могу да дођу у наш завод, који је на адреси Хајдук Вељка 9а. Радно време је сваким радним даном од 7 до 19 часова, као и прве суботе у месецу од 8 до 12 часова. О плановима акција могу да више да прочитају на сајту budidavalackrvi.com или да назову нас па да питају. Нарочито сам задовољан јер сам на данашњој акцији видео неколико младих давалаца, што јесте чињеница која итекако охрабрује када је будућност у питању“.

Када је о општим подацима реч, ваља напоменути да се данашњој акцији одазвало 65 људи, од чега је њих 56 дало крв. Шест жена је међу даваоцима, а по први пут је крв дало њих тринаесторо. Из Црвеног крста наводе да су посебно поносни на ђаке Економско-трговинске школе и Средње техничке школе „Михајло Пупин“, који су се одазвали акцији. Као што је већ напоменуто, ове акције су вишедеценијска пракса, те тако  становници, како насељеног места Кула, тако и осталих места у нашој општини, дају позитиван пример када су хуманост и солидарност у питању.

Извор: Q media

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакАП Војводина објавила два конкурса намењена пчеларима

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here