Паркинг у кулским Ламелама у знаку хуманости и солидарности

Foto: Q media

КУЛА, 10.03.2023. – У центру Куле, тачније у блоку зграда познатијем под називом Ламеле, освануо је такозвани „хумани паркинг“. Наиме, услов за паркирање на одређеним паркинг местима јесте слање хуманитарне СМС поруке. Говорећи о мотивима једне овакве акције, Миљана Павков, која је и иницирала овако нешто, изразила је наду да ће ова идеја заживети, како у другим деловима Куле, тако и у другим насељеним местима општине. Такође, захвалила се свима онима без којих ова акција не би угледала светлост дана:

„Главни циљ је да помогнемо деци, а првенствено сам се базирала на деци из наше општине која су у фондацији „Буди хуман“. Идеју сам видела на интернету и, да кажем, украла сам је од општине Ариље. Деловала ми је као супер идеја и имала сам жељу да једна таква акција оживи и у нашој општини. Причала сам и са председником општине и он се сложио да то можемо да урадимо на доста локација у нашој општини. Ја сам се прво базирала на Ламеле, зато што ту живим и зато што је ту фреквенција саобраћаја и возила велика, првенствено зато што имамо много привредних субјеката које посећују људи са стране и то ми је деловало одлично као тај први корак. Надам се да ће ова идеја заживети, а и једна порука веома значи, јер наше мало њима ће много значити. У мојој идеји помогла ми је Верона Секеруш и Атеље Плус, затим су ми помогле моје колеге из „Комуналца“, који су дали  и поставили знакове, а помогла ми је и општина, с обзиром да је било потребно променити знак“.

Једна од животних лекција јесте та да су мале идеје обично покретачи великих ствари, те тако остаје нада да ће овај паркинг бити само један мали део велике приче у блиској будућности. А, како је сав приход од паркирања намењен за лечење деце која воде своју битку за оздрављење, није лоше напоменути начине на коje се може помоћи њима. За Милу порука са садржајем 1196, за Уну 843, за Милана 1008, за Теодору 892, за Машу 1230, за Лава 1067 и за Ђину 859. Поруке са овим бројевима шаљу се на број 3030. Будимо хумани.

Извор: Q media

Претходни чланакАП Војводина објавила два конкурса намењена пчеларима
Следећаи чланакОбјављене нове цене горива

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here