Пајтићевом сараднику одређен притвор: Оптужен да је силовао девојку (21)

Foto: 24sedam.rs

НОВИ САД, 11.03.2023. – Притвор му је одређен по три основа – опасност од бекства, утицај на сведоке и опасности од понављања кривичног дела

Срђану Егићу одређен је притвор до 30 дана, након што је у Вишем јавном тужилаштву изнео одбрану пред судијом, због оптужби да је силовао девојку (21) из Kуле.

Притвор му је одређен по три основа – опасност од бекства, утицај на сведоке и опасности од понављања кривичног дела.

Бивши функционер Демокартске странке у Новом Саду и близак сарадник Бојана Пајтића, Срђан Егић (42) осумњичен је да је 8. марта силовао девојку (21) из Kуле.

Незванично, девојка је у полицији рекла да се са Егићем упознала преко Фејсбука и да ју је он позвао на пиће уз обећање да ће јој помоћи да пронађе стан и посао.

По пријави, полиција је обавестила тужилаштво о читавом случају, а некадашњи функционер Демократске странке је потом ухапшен и најпре му је одређено задржавање до 48 сати.

Оштећена девојка је обавила гинеколошки преглед.

Kо је ухапшени политичар?
Срђан Егић је од 2008. до 2013. године био је директор Слободне царинске зоне Нови Сад АД када га је сменила владајућа Српска напредна странка.

Од 2009. до 2012. године био је волонтерски саветник тадашњег градоначелника Новог Сада Игора Павличића (ДС) а од 2014. до 2016. године био је директор Дечијег села у Сремској Kаменици.

Био је на листи Уједињене демократске Србије на парламентарним изборима 2020. године, коалиције коју су основали СРБИЈА 21 и Војвођански фронт предвођени Лигом социјалдемократа Војводине, Странком модерне Србије и Грађанским демократским форумом.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакKритиковала политичара, па завршила у вези с њим: Kако је Ана Лалић Хегедиш од екстремне левичарке постала интимни пријатељ монархисте
Следећаи чланакСупруга Милоша Јовановића не зна српски, али зна да исмева Србију док велича Француску: Летицији Ерики је Врачар много битнији од Kосмета

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here